Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Αγορές στην Αγγλία(Ρούχα - Έπιπλα - Ηλεκτρικά)


Ερχόμενος στην Αγγλία έπρεπε να βρω να αγοράσω κάποια πράγματα για να στήσω το σπιτικό μου. Έτσι ξεκίνησα να ψάχνομαι για τις αγορές μου για ρούχα, έπιπλα και ηλεκτρικά.

Πριν μπω αναλυτικά στην κάθε υποκατηγορία θα αναφέρω τις επιλογές που υπάρχουν για όλα τα παραπάνω.Μεγάλο μερίδιο στην αγορά για όλα τα παραπάνω έχουν οι αλυσίδες Argos και Tesco.
Και οι δύο αλυσίδες βγάζουν κάθε τρίμηνο έναν κατάλογο περίπου 2000 σελίδων κάθε τρίμηνο, ο οποίος έχει από χαλάκι για την κουζίνα μέχρι την τελευταία LED τηλεόραση. Όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα.
Οι τιμές είναι αρκετά καλές και οι ποιότητα επιπέδου ΙΚΕΑ.
Τα προϊόντα και την γκάμα τους μπορείτε εκτός από τον κατάλογο να τα βρείτε και στις ιστοσελίδες τους
i) www.tesco.com
ii)www.argos.co.uk

Το μόνο κακό που έχουν οι παραπάνω επιλογές είναι ότι δεν έχουν αρκετά από τα προϊόντα τους σε καταστήματα για να τα δεις και να τα αξιολογήσεις. Δεν νομίζω ότι εύκολα θα αγόραζε κάποιος καναπέ ή κρεββάτι από μια φωτογραφία στον υπολογιστή.

Πάντως σε αρκετά πραγματάκια τα δύο παραπάνω sites θα σας φανούν χρήσιμα.

Αναλυτικότερα έχουμε.

Αγορές ρούχων.


Το να αγοράσεις ρούχα στην Αγγλία και ιδιαιτέρως στο Λονδίνο είναι εμπειρία. Για όσους δεν είχαν την τύχη να το κάνουν στο παρελθόν θα πω το εξής. Είναι υπέροχο!!! Αναρίθμητα καταστήματα, τεράστια εμπορικά, άπειρες μάρκες, πολλές προσφορές και επιλογές για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες.
Στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα αναφέρω αναλυτικά καταστήματα γιατί είναι τόσες οι επιλογές που η ανάρτηση θα καταντήσει κατάλογος ιστοσελίδων!!
Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να επισκεφθείτε την Oxford street!!!

Παραθέτω απλά έναν χάρτη με τα καταστήματα που υπάρχουν κατά μήκος της και στους παράπλευρους. Ενδεικτικά όταν πήγαμε πρώτη φορά με την γυναίκα μου περάσαμε εκεί 8 ώρες και είδαμε περίπου το 20% όλων των καταστημάτων.


και επίσης ένα link για να δείτε αναλυτικά τι υπάρχει
http://www.oxfordstreet.co.uk/Αγορές επίπλων.


Για την αγορά επίπλων το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος Έλληνας είναι να πάει στον Βαράγκη ή στον Τηνιακό!!!! Όλοι θα σκεφτούν το ΙΚΕΑ.
Το ΙΚΕΑ εδώ δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Δεν είναι μονοπωλιακό και πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Οπότε σε επίπεδο τιμών είναι αρκετά καλύτερο από ότι στην Ελλάδα κατα περίπου 20%.
Υπάρχουν και άλλες επιλογές οι οποίες είναι.

1)http://www.oakfurnitureland.co.uk/
2)http://www.furniturevillage.co.uk/
3)http://www.homebase.co.uk/
4)http://www.dreams.co.uk

και το ΙΚΕΑ
5)http://www.ikea.com/gb/en/

Μια σημαντική διαφορά που θα πρέπει να προσέξετε είναι στα κρεβάτια. Οι Άγγλοι, γνωστοί για την παραλογία των μετρικών συστημάτων τους, έχουν άλλες διαστάσεις στα κρεβάτια ίδιου τύπου σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.
Που σημαίνει ότι αν πάρετε κρεββάτι από το ΙΚΕΑ τότε μόνο από εκεί θα μπορέσετε να πάρετε στρώμα!
Επίσης κάτι άλλο που αντιμετώπισα όσον αφορά το κρεββάτι είναι ότι εκτός από το ΙΚΕΑ οι περισσότερες αλυσίδες παραδίδουν όχι άμεσα αλλά σε 15-20 μέρες.


Κάτι άλλο που κάνουν αρκετά οι Άγγλοι και σε κάποιους μπορεί να φανεί αρκετά ενδιαφέρον, κυρίως λόγω κόστους είναι η αγορά επίπλων από το EBAY. Για αρχή μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα έπιπλα σε καλή κατάσταση περίπου 50% κάτω της κανονικής τους τιμής.
Εντάξει, δύσκολα μπορεί κάποιος να πάρει ένα κρεββάτι ή ένα στρώμα μεταχειρισμένο αλλά ένα τραπέζι ή ένα σύνθετο ή μια παπουτσοθήκη μπορείς. Θα γλυτώσετε αρκετά λεφτά με αυτόν τον τρόπο στο νέο σας ξεκίνημα. Γενικώς το EBAY είναι κάτι που δουλεύει αρκετά εδώ.


Αγορές ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών.


Για το νέο σας ξεκίνημα και για το νέο σας σπίτι θα χρειαστείτε κάποιες βασικές ηλεκτρικές συσκευές, αν δεν έχει ήδη το σπίτι που νοικιάζετε.
Οι επιλογές σας είναι συγκεκριμένες και για αυτά τα είδη είναι πανεύκολο.

1)http://www.currys.co.uk
2)www.tesco.com
3)www.argos.co.uk
4)http://www.amazon.co.uk/
5)http://www.ebay.co.uk/

Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εδώ δεν παίζουν οι δόσεις ούτε τόσο όσο ξέρουμε αλλά ούτε και στις επιλογές που ξέρουμε.
Γενικά στον πρώτο χρόνο σας εδώ θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να αγοράσετε με δόσεις.

Εδώ θα αποκαλύψω κάτι που εγώ το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς το βρήκα σε δεύτερο στάδιο.
Ενοικίαση ηλεκτρικών συσκευών!!!!
http://www.hughesdirect.co.uk/information/rental

Αν είναι να μείνετε εδώ 1-2 χρόνια αξίζει να το δείτε.
Μην ξεχνάτε ότι όταν φύγετε θα πρέπει να πουλήσετε ότι έχετε αγοράσει. Αυτή η λύση θα σας γλυτώσει χρόνο και χρήμα!!

Ελπίζω να σας κατατόπισα όσον αφορά τις αγορές σας στην Αγγλία.

Πολλές επιλογές και για αυτά τα πράγματα δεν σου λείπει η Ελλάδα.


1 σχόλιο:

cheap artificial grass είπε...

i like this post, we visit again for more updates , thanks for sharing this article.
cheap artificial grass

Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips