Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εύρεση σπιτιού στην Αγγλία με κατοικιδιο



Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μου για την διαδικασία εύρεσης σπιτιού στην Αγγλία, σε αυτή την ανάρτηση θα αναφερθώ στο ίδιο θέμα με την προσθήκη της παραμέτρου ότι έχετε μαζί σας κατοικίδιο.

Ενώ όλοι οι Άγγλοι έχουν κατοικίδια στο 85% του πληθυσμού της χώρας, όταν πρόκειται να νοικιάσουν το σπίτι τους μόνο φιλόζωοι δεν είναι.



Οι λόγοι είναι βάσιμοι αλλά και εκνευριστικοί ταυτόχρονα.

Μερικοί από αυτούς είναι οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν από γρατσουνιές σε τοίχους, ακαθαρσίες στις μοκέτες ή πιθανές αλλεργίες των επόμενων ενοικιαστών.


Η εύρεση σπιτιού στην Αγγλία με κατοικίδιο θα καταλάβετε ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν κάποια sites που προσφέρουν λύσεις από "φιλόζωους" ιδιοκτήτες όπως τα παρακάτω:

1)http://www.letswithpets.org.uk/ 
2)http://www.pawlets.co.uk/pet-blog-uk/item/pet-friendly-landlords 
αλλά πιστέψτε με ότι δεν είναι τόσο φιλόζωοι αλλά περισσότερο φιλοχρήματοι που προσπαθούν να προωθήσουν το μέτριο σπίτι τους,

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι όταν αναφέρετε στους μεσίτες ότι έχετε κατοικίδιο ούτε που ασχολούνται μαζί σας καθώς οι περισσότερες προσφορές αναφέρουν "NO PETS".

Να σημειώσω επίσης ότι το 95% των σπιτιών που λένε ότι επιτρέπονται τα κατοικίδια είναι τρώγλες ή στην καλύτερη περίπτωση μέτρια σπίτια που όμως με άριστα το 10 δεν θα παίρνανε ποτέ πάνω από 7!

Αυτό που έκανα εγώ, μετά από μια εβδομάδα χαμένη σε ραντεβού για άθλια για τα δεδομένα μου σπίτια ήταν το εξής:

Χρησιμοποίησα τα site www.zoopla.co.uk και www.rightmove.co.uk για να βρω τα σπίτια που μου ταίριαζαν ανεξαρτήτως αν έγραφαν ότι επιτρέπονται κατοικίδια ή όχι.
Αφού κανόνιζα το ραντεβού και έβλεπα το σπίτι, τότε αν μου έκανε, ενημέρωνα τον μεσίτη ότι το σπίτι μου αρέσει και το κλείνω τώρα αλλά έχω και ένα κατοικίδιο που θέλω να φέρω. Μόλις του το έλεγα ψιλό χλώμιαζε αλλά μόλις του ανέφερε ότι είμαι διατεθειμένος να πληρώσω στην εγγύηση τις extra 2 εβδομάδες που προβλέπει ο νόμος για να καλύψουν πιθανές ζημιές από κατοικίδια τότε το πράγμα άλλαζε.
Αν κατά την διάρκεια της επίσκεψης που θα κάνετε για το σπίτι είναι παρόν και ο ιδιοκτήτης είναι ακόμα καλύτερα. Τότε μπορείτε στην ψιλή κουβεντούλα που θα κάνετε να του κάνετε κανένα κομπλιμέντο για το πόσο προσεγμένο είναι το σπίτι του και ότι αν τελικά το πάρετε θα είναι υποχρέωση σας να το προσέχετε το ίδιο κ.ο.κ.
Θα έχετε κερδίσει τις εντυπώσεις και όταν θα μάθει για το κατοικίδιο και την εγγύηση η πιθανότητα επιτυχίας είναι πάνω από 80%.

Σίγουρα το να δώσεις εγγύηση 8 εβδομάδων(6 + 2) θα έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά στην τελική αν είσαι υπεύθυνος κύριος του κατοικίδιου σου και εξασφαλίσεις ότι δεν θα κάνει ζημιές τότε θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω όταν φύγεις. Επιπροσθέτως το κέρδος από τον χρόνο που θα κερδίσεις μάλλον θα είναι περισσότερο από το κόστος της εξτρά εγγύησης.


Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι επειδή έχετε κάνει την ντρίπλα με την αναφορά του σκυλιού στον μεσίτη την τελευταία στιγμή πιέστε τον να σας πεί τις εντυπώσεις του ιδιοκτήτη για εσάς και για το γεγονός ότι έχετε σκύλο πριν συμπληρώσετε την αίτηση των 200£.


Αν σας πει ότι του αρέσατε και ότι δεν έχει αντίρρηση και εσείς είστε σίγουρος για το σπίτι ότι σας κάνει τότε κάντε την αίτηση σας.


ΥΓ: Φιλική συμβουλή  Αν κλείσετε σπίτι με μοκέτες, για καλό δικό σας αλλά και της τσέπης σας αγοράστε μια καλή πλυντική σκούπα και μια καλή ηλεκτρική σκούπα από http://www.currys.co.uk.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία ανακάλυψα το συγκεκριμένο μπλογκ και έχω να πω ένα τεράστιο μπράβο!Είναι όλες οι πληροφορίες απίστευτα χρήσιμες!
Απλά το συγκεκριμένο ποστ με "καίει" περισσότερο θα έλεγα..
Κλείνουμε σε λίγο χρόνο στην Αγγλία και έχουμε ένα σκυλάκι που θέλουμε να το φέρουμε απο Ελλάδα.Φυσικά αντιμετωπίσαμε όλα όσα αναφέρεις στην ανάρτηση οπότε αποφασίσαμε και κλείσαμε σπίτι χωρίς να αναφέρουμε οτι έχουμε σκύλο.Στην ερώτηση του μεσίτη για κατοικίδια είπαμε όχι με την προοπτική να το κουβεντιάσουμε με τον ιδιοκτήτη σε κανένα 4μηνο απο τώρα, πληρώνοντας φυσικά το παρπαπάνω ποσό της εγγύησης και έχοντας το σπίτι πολύ προσεγμένο ως τότε.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Τι πιθανότητες θεωρείς πως έχουμε με βάση την εμπειρία σου μέχρι τώρα να δεχτεί?Θέλω να πω το χειριστήκαμε εντελώς λάθος απο την αρχή?
Φυσικά θεωρώντας οτι δεν είναι στραβόξυλο...
Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

vosser είπε...

Καλησπέρα Φίλε μου.

Θα σου πω τι μου συνέβη εμένα και θα καταλάβεις ότι με την φάρα των landloards και των agents δεν τα βγάζει περα η ελληνική πονηριά. Εμείς είχαμε δύο σκυλιά. Οπου λέγαμε για 2 ήταν δεδομένο το ακυρο. Οπότε μπήκαμε στην διαδικασία και αναφέραμε ότι έχουμε ένα, ετοιμοθάνατο, μπλα μπλα....! Εν τέλει βρήκαμε σπίτι, χρυσοπληρώσαμε τις εγγυήσεις και χωρίς παζάρι στο νοικι γιατι έπρεπε να το κλείσουμε το θέμα άμεσα. Γυρνάμε στην Ελλάδα για να πακετάρουμε και λέμε... αφου δεχθήκαν το ένα θα έχουν πρόβλημα με δεύτερο το οποίο θα το έχουμε στην αυλή? Στην τελική που θα το καταλάβουν? Παίρνουμε λοιπόν και τα δύο και ερχόμαστε. Για να μην τα πολυλογώ σε 1 μήνα είχε πέσει καρφωτή από την γειτονιά ότι έχουμε δύο σκυλια και λάβαμε ένα ωραίο ειδοποιητήριο έξωσης επειδή παραβήκαμε το συμβόλαιο που έλεγε ένα και έπρεπε να στείλουμε το ένα σκυλί πίσω. Εν τέλει αυτο κάναμε. Συμπέρασμα. Να είσαι ανοιχτός και ειλικρηνής με τον ιδιοκτήτη και να εύχεσαι να σε καταλαβει και να μην είναι κανένας στριμένος. Μην μπεις όμως στην διαδικασία να του την φέρεις γιατί στο τέλος θα χάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! :) (επίσης είμαι φίλη :Ρ)
Και εμάς πάρα πολλοί άγγλοι κυρίως που νοικιάζουν μας έχουν πει οτι τα έχουν τα κατοικίδια κρυφά και δεν είχαν πρόβλημα.Αλλά το ρισκάρεις?Και αν όπως λες πέσει καρφωτή τότε τι κάνεις?
Ουφ δεν ξέρω...Δεν θα το περίμενα ποτέ δηλαδή οτι θα ήταν τόσο δύσκολο για μία χώρα σαν την Αγγλία το θέμα αυτό.
Οπότε αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνουμε μία κρούση σε 4 μήνες και αν δεν δεχτούν τότε το πολύ πολύ ψάχνουμε για άλλο σπίτι και κινούμαστε απο την αρχή όπως προτείνεις.Και ο Θεός βοηθός που λένε!
Σε ευχαριστώ και πάλι!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα :) συγχαρητηρια για το blog σου ,με εχει βοηθησει πολυ ως προς το τι θα συναντησω. καλως εχοντων των πραγματων θα φυγω μεσα στο ετος,ψαχνω για σπιτι αλλα τα περισσοτερα στις υποσημειωσεις γραφουν no pets και εχω ενα γατο (και no smokers γραφουν αλλα το παραβλεπω :P )μηπως γνωριζεις που μπορω να απευθυνθω σε ποιο site για να μπορεσω να βρω κατοικια? σε ευχαριστω πολυ :)

Unknown είπε...

ΚαλησπεΚα, απίστευτα χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες καθώς σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε Αγγλία και έχουμε δύο γατες. Θα ηθελή να ρωτησρ αν με τις γραφές είναι πιο ελαστικοί η θα δυσκολευτουμε περισσότερο.

Unknown είπε...

Καλησπέρα, σκοπεύουμε να μετακομίσουμε στην Αγγλία αλλά έχω τρομερό πρόβλημα για το πώς θα μεταφερω την γάτα μου αφού οι αεροπορικές δεν το δέχονται γτ δεν το επιτρέπουν οι κανονισμοί της χώρας παρά μόνο σαν cargo το οποίο στοιχίζει 600€!!! Ξερετε να Μ προτείνετε καποιο άλλο τρόπο,? Σκεφτομαι να πάω Γαλλία αεροπορικώς κ μετά να πάρω το eurostar αλλά ουτε αυτό επιτρέπεται... Άντε να μην πω καμια χοντρή τώρα!

Unknown είπε...

Εσείς πώς θα τις μεταφέρετε τις γάτες? Γιατί εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με αυτό

Εleftheria είπε...

Χαίρεται! Θα ήθελα να μάθω την διαδικασία που περνάς αφού φτάσεις στο αεροδρόμιο της Αγγλίας. Γιατί άκουσα κάτι για καραντίνα 6 μήνες και φρικαρα λίγο. Ο δικός μου σκύλος είναι 28 κιλα, μεσαίος προς μεγαλόσωμος. Επίσης , σε διαμέρισμα με συγκατοικους είναι εξίσου το ίδιο δύσκολο να σε δεχτούν;

ΧΡΥΣΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ είπε...

Πως γίνεται η μεταφορά κατοικίδιων; θα ήταν πολύ χρήσιμη η περισσότερη ανάλυση πάνω σε αυτό.

μεταφορική Αθήνα είπε...

Όντως η μεταφορά κατοικιδίων είναι πολύ ενδιαφέρον ζήτημα

Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips