Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δουλειά στην Αγγλία


Αφού έχω γράψει αρκετά για το πως είναι τα πράγματα στην Αγγλία για όσους το σκέφτονται νομίζω ότι τώρα πρέπει να γράψω και για το πως κινείται σε ένα βαθμό η αγορά εργασίας εδώ.
Τα πράγματα είναι και σε αυτόν τον τομέα αρκετά διαφορετικά.
Υπάρχει αρκετά μεγάλη προσφορά εργασίας από χαμηλά μέχρι υψηλά εισοδήματα.


Σε αυτό το σημείο θα τονίσω ότι πρέπει να μελετήσετε σωστά το κόστος ζωής, να φανταστείτε την καθημερινότητα σας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και εφόσον η δουλειά που βρείτε καλύπτει μισθολογικά το minimum των αναγκών σας τότε μπορείτε να κάνετε το βήμα.

Αν θέλετε να βρείτε δουλειά υπάρχουν οι εξής τρόποι:

α) Να ξεκινήσετε να στέλνετε βιογραφικά(στα Αγγλικά) σε διάφορα sites εύρεσης εργασίας

i)  www.totaljobs.com
ii) www.jobsite.co.uk
iii)www.jobsearch.co.uk
iv)www.monster.co.uk

Αν έχετε ένα καλό βιογραφικό τότε είναι θέμα ημερών να βρείτε κάποια δουλειά. Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι οι συνεντεύξεις. Πριν ξεκινήσετε κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό να έχετε προϋπολογίσει τα έξοδα ενός ταξιδιού όπου θα μπορέσετε να συγκεντρώσετε σε 2-3 μέρες όλα τα ραντεβού σας και ύστερα να επιστρέψετε αλλά επειδή κάτι τέτοιο έχει αρκετά μεγάλο κόστος θα πρέπει να το διαχειριστείτε καταλλήλως με αυτόν που θα σας προσφέρει δουλειά.

β) Να έρθετε κατ ευθείαν εδώ, να γραφτείτε στο jobcentre plus(Αγγλικός ΟΑΕΔ) και θα σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά και θα σας δίνουν ένα επίδομα περίπου 300£ τον μήνα μέχρι να βρείτε κάτι. Περισσότερες πληροφορίες στο
www.gov.uk/contact-jobcentre-plus
Ταυτόχρονα θα πρέπει να ψάχνετε και με τον τρόπο α) ώστε να επισπέυσετε την διαδικασία.

γ) Linkedin. Φτιάξτε ένα σωστό επαγγελματικό προφίλ, κάντε επαφές με ανθρώπους στο HR εταιρειών που σας ενδιαφέρουν, επικοινωνήστε με recruiters και στείλτε βιογραφικά.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω το να βρείτε δουλειά σε μια χώρα που ακόμα δεν δουλεύουν μόνο οι τεμπέληδες τότε θα είναι το πιο εύκολο από όσα θα έχετε να αντιμετωπίσετε.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι ότι εδώ η προϋπηρεσία παίζει τεράστιο ρόλο.
Αν για αρχή βρείτε μια δουλειά με περίπου 20 - 25 χιλιάρικα τον χρόνο μετά από έναν χρόνο θα μπορέσετε να βρείτε μια με 30 κ.ο.κ.
Το βασικό είναι, επαναλαμβάνω να υπολογίσετε τα καθημερινά κόστη.
Αν βρείτε μια δουλειά στο Λονδίνο με 25 χιλιάρικα ίσως είναι χειρότερη από μια δουλειά στο Watford με 20.
Ο λόγος είναι βασικά τα νοίκια. Όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο του Λονδίνου τόσο το καλύτερο.
Όσον αφορά για τα νοίκια και τις πιθανές επιλογές τα γράφω όλα εδώ.

Καλή αναζήτηση λοιπόν σε όλους.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

καλησπερα να αναφερω οτι ειλικρινα ειναι πολυ διαφωτιστικο το blog και οτι μας βοηθησε αρκετα ετσι ωστε να φτιαξουμε μια εικονα για το τι προκειται να συναντησουμε! εννοειται οτι εχω αρκετες αποριες τις οποιες λυνω μερα με τη μερα ψαχνοντας στο διαδυκτιο. δεν εχω βρει ομως οταν για παραδειγμα προσφερουν μια εργασια με 12 λιρες την ωρα ειναι μεικτα ή καθαρα;
Ευχαριστουμε εκ των προτερων!!!

vosser είπε...

Καλημερα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι μικτα. Για να δεις το καθαρο υπολογισε περιπου ποσες ωρες θα δουλευεις τον χρονο και υστερα ψαξε στο google για salary calculator uk 13-14 και βρες τα καθαρα σου. Με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή προταση για πολύ καλό εισόδημα για άτομο/α που είναι στην Αγγλία και μόνο εκεί, το mail είναι relio021@gmail.com. Οποίος ενδιαφέρεται μυν. Και θα μιλήσουμε μέσο Skype.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από μένα! Είναι πολύ διαφωτιστικά τα όσα γράφετε και ακούγονται επίσης αισιόδοξα. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής. Έγω σπούδασα σε κλάδο στον οποίο δεν τα βγάζω πέρα για διάφορους λόγους και θα ήθελα να αλλάξω αντικείμενο. Στην Γερμανία δεν τα κατάφερα γιατί είναι πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα. Πρέπει για όλα να έχεις το αντίστοιχο χαρτί σπουδών. Στην Αγγλία έχω ελπίδα; Είμαι το ακριβώς αντίθετο της τεμπέλας αλλά δυστυχώς η αυτοπεποίθηση μου έπιασε πάτο μετά από την προσπάθεια ως μετανάστρια στην Γερμανία. Ευχαριστώ

vosser είπε...

Καλησπέρα φίλε μου και με συγχωρείς που καθυστέρησα να απαντήσω. Στην Αγγλία δεν είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ζητάνε την εξειδίκευση. Αν είσαι σε νεαρή ηλικία τότε μην φοβάσαι τίποτα και αλλαξε carrer path. Αν όμως είσαι μεγαλύτερος τότε ή παιξε σε αυτό που ξέρεις ή αφού έχεις όρεξη για δουλειά κάνε ότι δουλειά βρεις και σιγα σιγα θα τα στρώσεις όπως θες.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι δυο μηνες στην αγγλια, εκανα ολα τα παραπανω αλλα δεν εχω βρει κατι, γραφτηκα στο job center αλλα για επιδομα ουτε λογως (πρεπει να νοικιαζεις δικο σου σπιτι), εχω πτυχιο και προυπηρεσια και εχω στειλει περισσοτερα απο 500cv :( αρχιζω και απογοητευομαι

vosser είπε...

Φίλε μου.
Τα πράγματα και εδω δεν είναι εύκολα και το λέω από την πρώτη μέρα που έχω έρθει.
Ψάξε όσο αντέχεις.
Χρησιμοποιήσε και το Linkedin.

Σπύρος είπε...

Καλησπέρα. Βρίσκω το Blog σας αρκετά κατατοπιστικό. Πρόκειται τον Οκτώμβρη να ανέβω Αγγλία, έχω φίλους στο Λονδίνο αλλά και στο Windsor. Θα προτιμήσω την αγγλική countryside - και αυτό γιατί σκέφτομαι εφόσον είναι δυνατόν- να νοικίάσω ένα αρκετά φθηνότερο σπίτι από το κέντρο του Λονδίνου, αφου το παλέψω όσο είναι εφικτό για δουλειά! Έχω μεταφράσει προς το παρόν μόνο το πτυχίο του Πανεπιστημίου (ΟΙΚΟΝ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ) και διαθέτω άδεια Λογιστή Β και άδεια εκτελωνιστή απο το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ αντίστοιχα, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ & ECDL.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί από τουσ παραπάνω τίτλους - εκτός του ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΣΟΕΕ - χρειάζεται μετάφραση?
*Για το ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΥΤ.(η νέα κάρτα) γνωρίζω ότι ισχύει και Αγγλία.
Θα περιμένω την απάντησή σας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips