Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Επικοινωνία με Ελλαδα


Σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα σας και στο πως θα αντεπεξέλθετε στις νέες προκλήσεις της ζωής σας θα είναι η επικοινωνία με οικεία πρόσωπα από την πατρίδα.
Ευτυχώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να παρέχει πολλές και οικονομικές λύσεις.

Θα σας παρουσιάσω αυτές που χρησιμοποιώ εγώ ταξινομημένες από την οικονομικότερη στην ακριβότερη.



Όλοι μας έχουμε ανθρώπους που θέλουμε να είμαστε σε επαφή αλλά ο καθένας από αυτούς είναι εξοικειωμένος με συγκεκριμένους τρόπους. Για παράδειγμα η γιαγιά μου στο χωριό δεν νομίζω να καταλάβει και πολλά αν τις πω ότι μπορούμε να μιλάμε μέσω Skype ή Facebook. Έτσι θα πρέπει να δείτε πως θα προσαρμόσετε την επικοινωνία σας μέσω διαφόρων λύσεων.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διάβασα πρόσφατα ο σημαντικότερος παράγοντας που κρατάει ήρεμους όσους μεταναστεύουν είναι η επικοινωνία με πρόσωπα δικά τους και μετά η δημιουργία νέων σχέσεων που σταδιακά θα τους χαλαρώσει την ανάγκη να επικοινωνούν με την πατρίδα.

Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε.

1) Skype ή Google hangout, Oovoo ή Facebook.

Και τα 3 παραπάνω προσφέρουν την δυνατότητα δωρεάν βιντεοκλήσεων μέσω internet και είναι ότι καλύτερο για να είστε σε επαφή με τους δικούς σας, Θυμάμαι την τελευταία Πρωτοχρονιά που κάναμε οικογενειακώς αλλαγή χρόνου μέσω skype. Δεν ήταν το ίδιο με την φυσική παρουσία αλλά ήταν ένα πάρα πολύ καλό υποκατάστατο.

Αντιστοίχως για όσους έχουν smartphone υπάρχουν επιπροσθέτως οι επιλογές του Viber, του Tango και του Facetime.

Με τα παραπάνω μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους περισσότερους φίλους σας καθώς θα είναι οικείοι με την νέα τεχνολογία.

Συστήνω είναι μέσο Η/Υ, μια καλή σύνδεση >8mbit/sec και μια καλή webcam και από τις δύο πλευρές.

2) Mail, sms

Ο γραπτός λόγος μερικές φορές είναι καλύτερος από τον προφορικό. Μπορεί κάποια στιγμή να θέλετε να γράψετε σε κάποιον γνωστό σας ώστε να εκφραστείτε ελεύθερα μέσω της γραφής.

3) Κινητό τηλέφωνο.

Το να πάρετε κλήσεις προς Ελλάδα μπορεί να είναι ακριβό αλλά και φθηνό.

Αν έχετε smartphone τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για δωρεάν κλήσεις μέσω internet όπως το Viber αλλά ο περιορισμός είναι ότι μπορείτε να καλέσετε ανθρώπους που έχουν αντίστοιχες συσκευές.
Αν έχετε smartphones και θέλετε να καλέσετε στην Ελλάδα ανεξαρτήτως τι συσκευή έχει αυτός που θέλετε να μιλήσετε τότε μπορείτε να κατεβάσετε δύο αξιόλογες εφαρμογές που πραγματοποιούν κλήσεις μέσω server. Εσείς το μόνο που χρειάζεστε είναι πρόσβαση σε 3G δίκτυο ή Wifi.
Οι εφαρμογές είναι:
i) FooTalk με κόστος 1p για σταθερά και 2p για κινητά. Μια ώρα κλήσεων σε κινητό κοστίζει 1,2£
ii)Tesco calling card με κόστος 2p για σταθερά και 6p για κινητά. Μια ώρα κλήσεων σε κινητό κοστίζει 3,6£

Οι χρεώσεις είναι ανα λεπτό και τις εφαρμογές μπορείτε να τις βρείτε στο Google Play και στο AppStore.

Αν δεν έχετε smartphone τότε η οικονομικότερη επιλογή είναι το πρόγραμμα της O2, International Sim Pay & Go. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε με 15 λίρες τον μήνα να έχετε κλήσεις προς Ελλάδα 8p/λεπτό σε κινητό και δωρεάν προς O2 στην Αγγλία.
Επιπροσθέτως σε αυτό μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα που σας χρεώνει 10 λίρες τον μήνα έξτρα αλλά σας παρέχει την δυνατότητα να δηλώσετε 3 αριθμούς στην Ελλάδα που θα μπορείτε να έχετε για αυτούς 100 λεπτά τον μήνα αν είναι κινητά ή 3000 λεπτά τον μήνα αν είναι σταθερά. Το καλό σε αυτό το πρόγραμμα(International Favorites) είναι ότι σας δίνει επίσης έναν ελληνικό αριθμό σταθερού που χτυπάει στο αγγλικό νούμερο και δίνει την δυνατότητα στους δικούς σας να σας καλούν με χρεώσεις Ελλάδας.

4) Σταθερό τηλέφωνο και Internet.

Οι επιλογές εδώ είναι παρεμφερείς με της Ελλάδος. Επιλέξτε μια εταιρεία που θα σας δίνει την δυνατότητα κλήσεων προς Ελλάδα. Το κόστος είναι περίπου 25 λίρες τον μήνα για τηλέφωνο και internet + 5 λίρες για διεθνές πρόγραμμα. Επίσης το καλό είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα παρέχουν δωρεάν κλήσεις προς Αγγλία οπότε οι δικοί σας μπορούν να σας καλούν χωρίς κόστος όποτε θέλουν.

Οπώς καταλαβαίνετε λοιπόν υπάρχουν αρκετοί τρόποι επικοινωνίας, που καλό θα είναι να τους αξιοποιήσετε ώστε να μένετε σε επαφή με οικογένεια και φίλους και να κάνουν την προσαρμογή σας πιο εύκολη.

Keep in touch λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips